Pieczenie pochwy

pieczenie-pochwy_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Prawdopodobnie złapałaś zapalenie pochwy - infekcję. Przemywaj wargo sromowe roztworem Tantum Rosa, osuszaj wargi sromowe ręcznikiem papierowym, smaruj Clotrimazolum i staraj się utrzymywać dos...(więcej)
  • Nie ma domowych sposobów, trzeba iść do lekarza :) Póki co polecam płyny do higieny intymnej z kwasem mlekowym, probiotyki ginekologiczne jak Lacibios femina, ewentualnie saszetki Tantum Rosa. I ...(więcej)
  • spokojnie na pewno pomoże i wszystko będzie dobrze pozdrawiam ...(więcej)
  • clotrimazolum krem i duzo lacibios femina...(więcej)
  • Już kilka razy zdarzyło mi się odczuwać pieczenie pochwy po stosunku. Co to może oznaczać?...(więcej)

Forum -> Pieczenie I Swędzenie :/ niewiem co robić :/ pomóżcie

Tytuł:Pieczenie I Swędzenie :/ niewiem co robić :/ pomóżcie
Autor:edis
16.4.2010, 12:23
Witam:) od paru dni mam problem nie wiem co sie dzieje bo jescze tak nigdy w zyciu nie mialam :/ a mianowicie od jakis trzech dni odczuwam juz dokuczliwe pieczenie i swedzenie w pochwie :/ mam do was pytanko kobietki co to moze byc? i jak sobie z tym radzic domowymi sposobami? moze ktoras z was miala podobny problem wiec prosze o rady :)z gory wielkie dzieki kobietki :)

Tytuł:Pieczenie I Swędzenie :/ niewiem co robić :/ pomóżcie
Autor:Olga
14.7.2010, 17:00
Nie ma domowych sposobów, trzeba iść do lekarza :) Póki co polecam płyny do higieny intymnej z kwasem mlekowym, probiotyki ginekologiczne jak Lacibios femina, ewentualnie saszetki Tantum Rosa. I wietrz okolice intymne.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

pieczenie-pochwy_ciekawostki

Ciekawostki

USG ciąża
Badanie ultrasonograficzne (USG) płodu wykorzystuje fale dźwiękowe do tworzenia wizerunku jeszcze nienarodzonego dziecka, na ekranie wideo. Pomaga lekarzowi ustalić, jak dziecko zachowuje się będąc w twojej macicy, a co więcej, ty również jesteś w stanie to zobaczyć.

Czy wiesz, że...

Prolaktyna a ciaza
Prolaktyna jest wydzielana przez gruczoł przysadki, występuje zarówno u kobiet jak i mężczyzn, a z uwagi na porę dnia jego praca jest nieraz spowolniona. U kobiet w okresie karmienia piersią, prolaktyna wpływa na powiększenie gruczołów sutkowych oraz stymuluje produkcję mleka.

Polecamy

Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.

Lek produkowany przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA o nazwie Pyralgina to lek z grupy NLPZ o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym oraz słabym spazmolitycznym, działa także przeciwzapalnie. Mechanizm jego działania polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu oraz gorączce.