| Tytuł: | Pieczenie I Swędzenie :/ niewiem co robić :/ pomóżcie |
| Autor: | edis 16.4.2010, 12:23 |
| Witam:) od paru dni mam problem nie wiem co sie dzieje bo jescze tak nigdy w zyciu nie mialam :/ a mianowicie od jakis trzech dni odczuwam juz dokuczliwe pieczenie i swedzenie w pochwie :/ mam do was pytanko kobietki co to moze byc? i jak sobie z tym radzic domowymi sposobami? moze ktoras z was miala podobny problem wiec prosze o rady :)z gory wielkie dzieki kobietki :) | |
| Tytuł: | Pieczenie I Swędzenie :/ niewiem co robić :/ pomóżcie |
| Autor: | Olga 14.7.2010, 17:00 |
| Nie ma domowych sposobów, trzeba iść do lekarza :) Póki co polecam płyny do higieny intymnej z kwasem mlekowym, probiotyki ginekologiczne jak Lacibios femina, ewentualnie saszetki Tantum Rosa. I wietrz okolice intymne. | |
USG ciąża
Badanie ultrasonograficzne (USG) płodu wykorzystuje fale dźwiękowe do tworzenia wizerunku jeszcze nienarodzonego dziecka, na ekranie wideo. Pomaga lekarzowi ustalić, jak dziecko zachowuje się będąc w twojej macicy, a co więcej, ty również jesteś w stanie to zobaczyć.
Prolaktyna a ciaza
Prolaktyna jest wydzielana przez gruczoł przysadki, występuje zarówno u kobiet jak i mężczyzn, a z uwagi na porę dnia jego praca jest nieraz spowolniona. U kobiet w okresie karmienia piersią, prolaktyna wpływa na powiększenie gruczołów sutkowych oraz stymuluje produkcję mleka.
Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.