| Tytuł: | Ból podbrzusza, pieczenie.. |
| Autor: | basia 8.3.2011, 09:57 |
| Witam! Mam dosyć wstydliwy problem. Bardzo czesto rano budzę się z pieczeniem u wejscia do pochwy, pieczenie jest takie jak przy zapaleniu pęcherza, ale nic nie wskazuje na to, że jest to zapalenie pęcherza gdyż pieczenie jest nie ustanne. temu towarzyszy tępy ból w lewym boku tuż koło biodra. Niedawno miałam zabieg laserowy, ponieważ moja ginekolog zdiagnozowała nadżerkę po xxxłam także leczona na zapalenie pęcherza, niestety kuracja ani nie łagodziła objawów ani ostatecznie nie poskutkowała. Od rana zwijam się z bólu, spałam tylko 5 godzin i niewiem co mam zrobić. może coś mi poradzicie | |
| Autor: | ala 8.3.2011, 13:13 |
| polecam wykonanie badań moczu i wizytę u dobrego ginekologa | |
| Autor: | kasia 9.3.2011, 09:01 |
| a do momentu wizyty u ginekologa może zażyj pyralginę na ból w podbrzuszu ona powinna pomóc | |
| Autor: | gosia 9.3.2011, 12:27 |
| fakt pyralgina jest najlepszym lekiem przeciwbólowym jednak na prawdę warto przejść się do lekarza żeby dokładnie określił co ci dolega | |
| Autor: | basia 10.3.2011, 08:21 |
| zapisałam się do lekarza i teraz czekam na wizytę oby mi pomógł | |
| Autor: | gosia 10.3.2011, 13:51 |
| spokojnie na pewno pomoże i wszystko będzie dobrze pozdrawiam | |
USG ciąża
Badanie ultrasonograficzne (USG) płodu wykorzystuje fale dźwiękowe do tworzenia wizerunku jeszcze nienarodzonego dziecka, na ekranie wideo. Pomaga lekarzowi ustalić, jak dziecko zachowuje się będąc w twojej macicy, a co więcej, ty również jesteś w stanie to zobaczyć.
Prolaktyna a ciaza
Prolaktyna jest wydzielana przez gruczoł przysadki, występuje zarówno u kobiet jak i mężczyzn, a z uwagi na porę dnia jego praca jest nieraz spowolniona. U kobiet w okresie karmienia piersią, prolaktyna wpływa na powiększenie gruczołów sutkowych oraz stymuluje produkcję mleka.
Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.