Pieczenie pochwy

pieczenie-pochwy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Ból podbrzusza, pieczenie..

Tytuł:Ból podbrzusza, pieczenie..
Autor:basia
8.3.2011, 09:57
Witam! Mam dosyć wstydliwy problem. Bardzo czesto rano budzę się z pieczeniem u wejscia do pochwy, pieczenie jest takie jak przy zapaleniu pęcherza, ale nic nie wskazuje na to, że jest to zapalenie pęcherza gdyż pieczenie jest nie ustanne. temu towarzyszy tępy ból w lewym boku tuż koło biodra. Niedawno miałam zabieg laserowy, ponieważ moja ginekolog zdiagnozowała nadżerkę po xxxłam także leczona na zapalenie pęcherza, niestety kuracja ani nie łagodziła objawów ani ostatecznie nie poskutkowała. Od rana zwijam się z bólu, spałam tylko 5 godzin i niewiem co mam zrobić. może coś mi poradzicie

Autor:ala
8.3.2011, 13:13
polecam wykonanie badań moczu i wizytę u dobrego ginekologa

Autor:kasia
9.3.2011, 09:01
a do momentu wizyty u ginekologa może zażyj pyralginę na ból w podbrzuszu ona powinna pomóc

Autor:gosia
9.3.2011, 12:27
fakt pyralgina jest najlepszym lekiem przeciwbólowym jednak na prawdę warto przejść się do lekarza żeby dokładnie określił co ci dolega

Autor:basia
10.3.2011, 08:21
zapisałam się do lekarza i teraz czekam na wizytę oby mi pomógł

Autor:gosia
10.3.2011, 13:51
spokojnie na pewno pomoże i wszystko będzie dobrze pozdrawiam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

pieczenie-pochwy_ciekawostki

Ciekawostki

USG ciąża
Badanie ultrasonograficzne (USG) płodu wykorzystuje fale dźwiękowe do tworzenia wizerunku jeszcze nienarodzonego dziecka, na ekranie wideo. Pomaga lekarzowi ustalić, jak dziecko zachowuje się będąc w twojej macicy, a co więcej, ty również jesteś w stanie to zobaczyć.

Czy wiesz, że...

Prolaktyna a ciaza
Prolaktyna jest wydzielana przez gruczoł przysadki, występuje zarówno u kobiet jak i mężczyzn, a z uwagi na porę dnia jego praca jest nieraz spowolniona. U kobiet w okresie karmienia piersią, prolaktyna wpływa na powiększenie gruczołów sutkowych oraz stymuluje produkcję mleka.

Polecamy

Poród naturalny
Niektóre kobiety preferują rodzić bez pomocy leków, opierając się raczej na technikach relaksacyjnych, czy metodach prawidłowego oddychania. Podczas naturalnego porodu, kobieta wspierana jest przez pielęgniarkę i lekarza, których zadaniem jest prowadzenie jej przez kolejne etapy rodzenia.

Lek produkowany przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA o nazwie Pyralgina to lek z grupy NLPZ o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym oraz słabym spazmolitycznym, działa także przeciwzapalnie. Mechanizm jego działania polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu oraz gorączce.